Holistic pulsing

Holistic pulsing is een vorm van massage waarbij je lichaam door wiegen en stretchen in beweging wordt gebracht. Door de 'stroming' die zo in je lichaam ontstaat, kun je je bewust worden van spanningen en blokkades en deze waar mogelijk loslaten. Holistic Pulsing heeft zo een diep ontspannende en helende werking.

Holistic pulsing laat zien wat je met zachtheid wel niet allemaal kunt bereiken. Het is een therapie die zowel op lichamelijk als geestelijk vlak diep inwerkt. Met holistic pulsing help ik mensen om weer naar hun eigen lichaam te luisteren en er wordt een helend proces in werking gesteld. Het is vooral ook een zeer respectvolle behandelwijze met liefde voor het leven.

 

Wat is holistic pulsing?
Het is een holistische benadering, wat betekent dat lichaam en geest als één geheel worden gezien. ‘Pulsing’ betekent letterlijk ‘pulseren’. Dat is dan ook precies wat er tijdens holistic pulsing wordt gedaan. De therapeut zorgt ervoor dat er voortdurend een pulserende golf door het lichaam loopt door het lichaam te schudden, te wiegen en lichtjes te strekken. Hierdoor worden blokkades opgelost die zijn ontstaan doordat spanningen zich hebben opgehoopt in het lichaam, bijvoorbeeld in spieren of organen.

Holistic pulsing werd geïntroduceerd door de osteopaat en natuurarts Tovi Browning.

 

Helend proces
Holistic pulsing brengt een helend proces op gang, dat we kunnen beschrijven aan de hand van drie fasen:

  • Bewustwording

Met holistic pulsing brengt u weer in contact met Uzelf. U leert om te luisteren naar wat uw lichaam u vertelt en ontdek opnieuw dat uw lichaam altijd in beweging is. Het helpt u om weer te voelen en dat u zich weer bewust wordt van uzelf. Holistic pulsing heeft ook een sterke associatie met water, omdat het lichaam voor het grootste deel uit water bestaat. Door de behandeling wordt de doorstroming van water in het lichaam gestimuleerd waardoor afvalstoffen die spanningen vasthouden beter worden afgevoerd.

  • Acceptatie

In de hedendaagse maatschappij lijkt het wel alsof niets goed genoeg is. De lat wordt op ieder vlak steeds maar weer hoger gelegd. Dit leidt tot veel stress doordat we ons altijd willen meten aan anderen en omdat we altijd over onszelf of anderen een oordeel vellen. Met holistic pulsing stimuleer ik u om dit los te laten en u en uw omgeving te accepteren zonder te oordelen. Dit schept een gevoel van rust.

  • Uit eigen kracht putten

Uit deze bewustwording en acceptatie komt een gevoel van tevredenheid en geborgenheid voort. Hierdoor kunt u weer kracht putten uit uzelf om met een positieve en open instelling door het leven te gaan.

 

Holistic pulsing: voor wie?
Holistic pulsing is een uitermate geschikte therapie om stress te verlichten, moeilijke gebeurtenissen te verwerken, voor mensen die hun emoties hebben verdrongen, om inzicht in de psyche te krijgen, vermoeidheid te verhelpen en om klachten als hoofdpijn, rugpijn en spierpijn op te lossen. Het is bovendien ook een zeer goede therapie voor zwangere vrouwen. Het helpt namelijk om spanningen in benen, bekken en onderrug te verlichten. Ook vrouwen die veel vocht vasthouden tijdens de zwangerschap zullen er baat bij hebben. Verder zal holistic pulsing ervoor zorgen dat het ritme van het lichaam van de moeder en dat van de ongeboren baby met elkaar in harmonie worden gebracht. Dit leidt tot een sterkere band tussen de twee.

 

60 MINUTEN € 60,00