Zo reinig je jouw 7 chakra’s

 

Chakra’s zijn trechtervormige energiecentra. De zeven belangrijkste chakra’s hebben allemaal een eigen functie en liggen op één lijn langs je ruggengraat: van je stuitje tot je kruin. Als één van de chakra’s niet goed functioneert kan er een blokkade ontstaan in je hele systeem. Daarom is het van belang je chakra’s regelmatig te reinigen en in balans te brengen. Edelstenen die op dezelfde frequentie resoneren kunnen je daarbij helpen.

 

Zo breng je jouw chakra’s in balans met edelstenen

Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’. Chakra’s zijn trechtervormige energiecentra. De onderste drie chakra’s zijn meer verbonden met de aarde, de bovenste drie met de kosmos. Het hartchakra is de verbinding tussen aarde en kosmos. In een ideale wereld staan alle chakra’s mooi open en wisselen ze continue waardevolle informatie uit met het energieveld om je heen: je aura. Elke chakra heeft daarbij een eigen functie. Als er gedurende langere tijd negatieve energie via je aura je chakra’s binnenstroomt, kunnen er blokkades ontstaan. Omdat chakra’s energetisch met elkaar zijn verbonden, kan een blokkade in één chakra gevolgen hebben voor je gehele welzijn. Gelukkig ben je niet overgeleverd aan de grillen van je chakra’s. Heling kun je vinden in de vorm van edelstenen. Maar welke steen resoneert dan met welk chakra?

 

Edelstenen en je 7 chakra’s

1. Wortelchakra (rood)

Alle 7 chakra’s hebben een eigen kleur. Bij je wortelchakra – gelegen bij je stuitje, onderaan je ruggengraat – hoort de kleur rood. Dit chakra is verbonden met de aarde en straalt naar beneden. Het wortelchakra geeft een gevoel van basisveiligheid en vertrouwen in jezelf en het leven. Hoe beter de energie in dit chakra stroomt, hoe beter de relatie tot jouw eigen lichaam is. Wanneer de energie in je wortelchakra stagneert, is het slim om te werken met edelstenen als onyx, robijn, granaat, zwarte toermalijn, obsidiaan, hematiet en rookkwarts.

2. Sacraalchakra (oranje)

Het sacraalchakra legt net onder de navel en straalt naar voren en naar achter. Het tweede chakra gaat over seksualiteit, sensualiteit, overvloed, lust en emoties. Staat het sacraalchakra wagenwijd open, dan pik je constant emoties van andere mensen op. Het element water hoort bij deze chakra. Bij een disbalans is het goed om carneool, vuuropaal, tijgeroog, citrien, topaas, maansteen en rode jaspis te gebruiken.

3. Zonnevlechtchakra (geel)

Dit chakra bevindt zich net boven de navel in het maaggebied, net onder je ribben. Ook dit chakra straalt naar voren en naar achter. Je zonnevlechtchakra regelt je energiehuishouding en de ontwikkeling van je identiteit. Het gaat bij dit chakra om waarnemen wie je echt bent. Het bijbehorende element is vuur. Om die reden hoort bij dit chakra de kleur geel. Wanneer je zonnevlechtchakra uit balans is, voel je je afhankelijk van goedkeuring van anderen. Dit gaat vaak gepaard met oververmoeidheid. Edelstenen die je helpen om weer in balans te komen zijn barnsteen, amber, rozekwarts, bergkristal en citroen.

4. Hartchakra (groen of lichtroze)

Het hartchakra bevindt zich achter je borstbeen ter hoogte van je hart. Het straalt naar voren en naar achter tussen je schouderbladen. Het hartchakra is de chakra van compassie en (onvoorwaardelijke) liefde. De functie van het hartchakra is het laten stromen van liefde voor onszelf en anderen waardoor je je kunt verbinden met anderen. Edelstenen die er goed bij passen zijn smaragd, malachiet, jade, aventurijn, rozekwarts, watermeloen toermalijn, chrysocolla en rhodochrosiet.

5. Keelchakra (lichtblauw)

Het keelchakra bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, bij de keel. Dit chakra kanaliseert energie voor lichamelijke vitaliteit en spirituele ontwikkeling en vormt de toegangspoort naar het hogere spirituele domein. Het keelchakra bemiddelt als het ware tussen het voelen en het denken. Thema’s die bij dit chakra passen zijn communicatie, zelfexpressie en creativiteit. Edelstenen die heilzaam zijn voor je vijf chakra zijn lapis lazuli, turkoois, kunziet, celestien, azuriet en aquamarijn.

6. Derde oog chakra (indigo)

Dit chakra bevindt zich op je voorhoofd tussen je wenkbrauwen, vandaar ook de naam derde oog chakra. Dit chakra gaat over intuïtie en opent de poorten naar een hoger spiritueel bewustzijn. Geschikte edelstenen zijn amethyst, lapis lazuli, lepidoliet, sodaliet en blauwe saffier.

7. Kruinchakra (paars)

Het zevende chakra ligt bij je kruin en straalt als een trechter naar boven, richting de kosmos. Je kruichakra verbindt je met het grotere geheel. Het openen van dit chakra vraagt om complete overgave. Het is belangrijk belangrijk om er eerst voor te zorgen dat de andere chakra’s zich hebben geopend. Het goed geaard zijn zal het openen van de energiestroom naar je kruin toe ten goede komen. Je systeem moet er als het ware ‘klaar voor zijn’ om je leven in een breder perspectief te kunnen zien. Tijd doorbrengen in de natuur, zonlicht en veel water drinken hebben allemaal een weldadig effect op je kruinchakra. Heilzame edelstenen zijn seleniet, celestien, amethyst, diamant, paarse fluorset en bergkristal.

 

 AURA
 

Alles in het universum bestaat uit energie. Zelfs voorwerpen zo hard als steen. Maar niet alleen objecten, ook mensen geven bepaalde vibraties af en hebben zodoende een energieveld om zich heen. Via dit veld – ook wel aura genoemd – sta je in contact met je omgeving.

 

3 tips voor een schone aura

Je bent je er misschien niet altijd van bewust, maar energetisch ben je verbonden met alles en iedereen in je omgeving. Er vindt een constante uitwisseling plaats waarbij je aura een rol speelt als drager van jouw eigen persoonlijke informatie én als ontvanger van informatie van anderen. In feite word je de hele dag door gespamd door energieën uit je omgeving. En als je hooggevoelig bent kun je daar veel last van hebben.

Energiekoord

Maar ook als je niet hooggevoelig bent kunnen vreemde energieën je aura vervuilen. Bijvoorbeeld als je even niet lekker in je vel zit of erg moe bent. Het is voor mensen met een tekort aan levenskracht dan makkelijker om energie uit jouw energieveld te vervuilen of zelfs af te tappen. Als je contact maakt met mensen ontstaat er namelijk altijd een ‘energiekoord’ en vindt er een uitwisseling plaats tussen velden. En die hoeft dus lang niet altijd positief te zijn…

Gelukkig zijn er allerlei manieren om jezelf en je aura energetisch te beschermen en reinigen. Kies vooral voor een manier die bij jou past. Wat voor de één werkt kan voor de ander nul komma nul effect hebben.

1) Draag een beschermde steen

Zwarte toermalijn is misschien geen hele mooie edelsteen, maar als het gaat om energetische bescherming is deze steen je beste bodyguard. Toermalijn werkt namelijk aardend en beschermend. De steen vormt een beschermend schild om je lichaam en buigt negatieve energie af. Dringt er toch negatieve energie binnen? Dan wordt deze per direct afgevoerd in de aarde. Je kunt de steen bij je dragen, maar wat je ook kunt doen is edelsteenwater maken. Leg de zwarte tourmalijn in  een karaf met water. Laat het water een paar uur ‘trekken’ en giet het water vervolgens in een plantenspuit. Je kunt hiermee je eigen energieveld reinigen, maar ook je hele huis.

2) Luister naar een beschermende mantra

Voel je je kwetsbaar, maar moet je vandaag toch onder de mensen komen? Luister voordat je de deur uit gaat dan naar een beschermende mantra. Dat hoeft niet langer te duren dan een paar minuten. Ik ben alles behalve een expert op het gebied van mantra’s maar vind Narashima van Deva Premal prettig om naar te luisteren (voor meezingen ben ik een tikkeltje te nuchter;-). Deze mantra helpt mij er aan herinneren dat bescherming niet hoeft te betekenen dat je een stenen muur optrekt. Bescherming van je energieveld kan ook zacht zijn. Visualiseer dat je je afsluit als een lotusbloem die haar blaadjes intrekt voor de nacht.

3) Visualiseer

Visualiseren is een krachtige manier om je aura te reinigen van alles dat er niet in thuis hoort. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van krachtige visualisaties:

  • stel jezelf voor onder een witte waterval die alles wat niet van jou is wegspoelt (dit doe ik namelijk ook als ik onder de douche sta.
  • stel je voor dat je met je voeten in de aarde staat die alles liefdevol opneemt wat niet van jou is
  • visualiseer engelen om je heen die je aura liefdevol schoonmaken
  • wanneer je in bad zit of onder de douche staat, was jezelf dan met de intentie ook je aura schoon te spoelen

 

KOSTEN  30 Minuten

Individueel     € 40,-

Groepssessie  € 35,-